تفسير آيه 38 سوره نحل
ابو بصير مىگويد: به امام صادق عليه السّلام عرض كردم: مقصود از اين آيه:
وَ أَقْسَمُوا بِاللَّهِ جَهْدَ أَيْمانِهِمْ لا يَبْعَثُ اللَّهُ مَنْ يَمُوتُ بَلى وَعْداً عَلَيْهِ حَقًّا وَ لكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لا يَعْلَمُونَ[1]
چيست؟ فرمود: اى ابو بصير! اين آيه چه مى گويد؟ عرض كردم: همانا مشركان مى پنداشتند و براى پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم سوگند به هم مى خوردند كه خدا مرده ها را زنده نكند.
حضرت عليه السّلام فرمود: مرگ بر كسى كه چنين سخنى مى گويد. از آنها بپرس كه مشركان به لات و عزى سوگند مى خوردند يا بخدا؟ عرض كردم: قربانت گردم تو معناى آن را به من بفهمان.
او مى گويد: حضرت عليه السّلام به من فرمود: اگر چنانچه امام قائم عليه السّلام، از ما ظهور كند، خداوند جمعى از شيعيان ما را براى او زنده گرداند، كه شمشيرهايشان را حمايل مى كنند، و اين خبر، به گروهى از شيعيان ما رسد كه هنوز نمرده اند، و به آنها گويند: كه فلانى و فلانى و فلانى، زنده شده اند و از گور در آمده اند و اكنون، در خدمت امام قائم عليه السّلام هستند، و اين خبر به مردمى از دشمنان ما برسد، و آنها گويند كه: اين گروه شيعيان چه دروغ پردازند! امروز هم كه حكومت شماست باز هم دروغ مى گوييد، نه بخدا اينها زنده نشدند و تا روز قيامت زنده نشوند.
حضرت عليه السّلام فرمود: خداوند سخن آنها را حكايت كرده است « و با سختترين سوگندهايشان به خدا سوگند ياد كردند كه خدا كسى را كه مى ميرد برنخواهد انگيخت.
آرى،[ انجام] اين وعده بر او حق است، ليكن بيشتر مردم نمىدانند»( سوره نحل/ آيه 38.)
بهشت كافى / ترجمه روضه كافى، ص: 83
فرم در حال بارگذاری ...