تلاوت و قرائت قرآن
تلاوت و قرائت قرآن
1. قال رسول الله - صلّي الله عليه و آله - : يا سلمان عليک بقراءة القرآن فان قراءته کفارة للذنوب و ستر من النار، و امان من العذاب و يکتب المن يقرأه بکل آيه ثواب مائه شهيد … .
پيامبر اکرم - صلّي الله عليه و آله - فرمود: اي سلمان بر تو باد تلاوت قرآن، به درستي که تلاوت قرآن کفاره است براي گناهان و حجاب از آتش و امان از عذاب است و براي کسي که قرآن مي خواند به ازاي هر آيه ثواب صد شهيد نوشته مي شود.
«بحار الأنوار، ج 92، ص 17»
2. قال رسول الله - صلّي الله عليه و آله - : من قرأ عشر آيات في ليله لم يکتب من الغافلين و من قراء خمسين آية کتب منالذاکرين و من قرأ مائة آية کتب من القانتين.
پيامبر اکرم - صلّي الله عليه و آله - فرمود: کسي که ده آيه در يک شب بخواند، نوشته نمي شود از غافلين و هر کس پنجاه آيه بخواند در زمره ذاکرين نوشته مي شود و هر کس صد آيه بخواند در زمره پارسايان نوشته مي شود.
«الکافي، ج 2، ص 448»
3. قال رسول الله - صلّي الله عليه و آله - : ان المؤمن اذا قرء القرآن نظر الله اليه بالرحمة و اعطاه الله بکل آية الف حور و … .
پيامبر اکرم - صلّي الله عليه و آله - فرمود: مؤمن هر زمان که قرآن بخواند، خداوند با رحمت به او نگاه مي کند و به او به ازاي هر آيه هزار حوريه مي بخشد.
«بحار الأنوار، ج 92، ص 17»
4. قال رسول الله - صلّي الله عليه و آله - : افضل العبادة قراءة القرآن.
پيامبر اکرم - صلّي الله عليه و آله - فرمود: بهترين عبادت، قرائت قرآن است.
«مجمع البيان، ج 1، ص 15»
5. قال رسول الله - صلّي الله عليه و آله - : من قرأ ثلث القرآن فکأنما اوتي ثلث النبوة و من قرأ ثلثي القرآن فکانّما اوتي ثلثي النبوة و من قرأ القرآن کله فکانّما اُوتي تمام النبوة.
پيامبر اکرم - صلّي الله عليه و آله - فرمود: کسي که بخواند يک ثلث قرآن مثل اين است که به او عطا شده يک ثلث نبوت و کسي که بخواند دو ثلث قرآن را مثل اين که به او عطا کرده اند دو ثلث نبوت را و کسي که بخواند تمام قرآن را، مثل اين است که تمام نبوت به او عطا شده.
«مستدرک الوسائل، ج 1، ص 293»
6. قال رسول الله - صلّي الله عليه و آله - : اقرؤوا القرآن فان الله تعالي لا يعذّب قلباً وعي القرآن.
پيامبر اکرم - صلّي الله عليه و آله - فرمود: قرآن را بخوانيد، به درستي که خداوند دلي را که قرآن را دريافته عذاب نمي کند.
«نهج الفصاحه، ص 80، ح 426»
7. قال رسول الله - صلّي الله عليه و آله - : ان هذه القلوب تصدأ کما يصدأُ الحديد. قيل: فما جلاؤُها؟ قال: ذکر الموت وتلاوة القرآن.
پيامبر اکرم - صلّي الله عليه و آله - فرمود: به درستي که اين قلبها زنگ مي زند، همچنانکه آهن زنگ مي زند، (اصحاب) گفتند: صيقل آن چيست؟ حضرت فرمود: ياد مرگ و خواندن قرآن.
«نهج الفصاحه، ص 189، ح 934»
8. قال رسول الله - صلّي الله عليه و آله - : اقرؤوا القرآن و اعملوا به و لا تجفوا عنه و لا تغلوا فيه و لا تأکلوا به و لا تستکثروا به.
پيامبر اکرم - صلّي الله عليه و آله - فرمود: قرآن را بخوانيد و بدان عمل کنيد و از آن دور نشويد و در آن غلو نکنيد و به وسيله آن نان نخوريد و به کمک آن فزوني نجوئيد.
«نهج الفصاحه، ص 80، ح 425»
9. قال رسول الله - صلّي الله عليه و آله - : قال الله تبارک تعالي من شُغِل بقراءة القرآن عن دعائي و مسألتي اعطيته اَفضل ثواب الشاکرين.
پيامبر اکرم - صلّي الله عليه و آله - فرمود: خداوند تبارک و تعالي فرموده: من به کسي که به خاطر دعوت و خواست من به قرائت قرآن مشغول شود، بهترين ثواب شکرگزاران را مي بخشم.
«وسائل الشيعه، ج 6، ص 192»
یکى از عوامل مۆثر در سرنوشت انسان، خواندن قرآن و دعا است و اگر ما به آثار خواندن قرآن توجه داشته باشیم و قرآن را مانند دوستى در زندگى انتخاب کنیم، آیاتش را بخوانیم و در معانى آسمانىاش تفکر کنیم، پس از مدتى زندگىمان سرشار از نور، روشنایى، طراوت و زیبایى میشود.
قرآن، کتاب الهى و وسیله نجاتى است که از طرف خداوند براى هدایت و تکامل انسانها نازل شده است، تا آن خوانده شود و با عمل کردن به دستورات آن رستگار و سعادتمند شویم.
فرم در حال بارگذاری ...